Turnir koji se će se održati pod sloganom “Vreća zlata za mog Bakira”, ima za cilj prikupljanje sredstava najsiromašnijem predsjedniku na svijetu. Sav prihod biće utrošen na hranu, odjeću, benzin, ulje na autu i ratu kredita.

Sramota je da prvi čovjek države nema za hljeba. Brukamo se na regionalnom i svjetskom nivou. Ovom prilikom pozivam sve zainteresirane da nam se pridruže sa svojim ekipama, te plaćanjem simbolične cifre od 50 KM, učestvuju na ovogodišnjem humanitarnom turniru. Također, pozivam sve one koji nisu dobri fudbaleri, da kupovinom ulaznice po cijeni od 5 KM, prisustvuju turniru te odvoje pare za našeg Bakira”, rekao je za naš portal Munib Šanerlić, organizator humanitarne akcije.

Do sada se prijavilo nekoliko desetina ekipa, a sudeći po interesovanju, izgleda da će trajati nekoliko dana.

“Zaista smo iznenađeni brojem ekipa koje su se prijavile na ovogodišnji turnir. Mislim da ćemo biti primorani da ga održavamo tri dana tokom vikenda, kako bi stigli odigrati sve utakmice do finala. Neka od imena klubova koje navijači najviše favorizuju su SAFF FC, Zelene Beretke, klub ‘Alija’ iz Cazina, Mušan Topalović Caco, te klub ‘33%’. Turnir će otvoriti Latif Močević i Armin Muzaferija svojim prikladnim numerama, dok će nagrade dodijeliti sportski stručnjak i trener Braco Gumena glava. Ujedinimo se kako bi našem predsjedniku omogućili život kakav dolikuje njegovoj poziciji”, dodao je Šanerlić.

Memorijalni turnir će se održati u dvorani “Mirza Delibašić”, a karte možete kupiti od danas u svim centralama Stranke demokratske akcije.