Sekretarijat za medije Srbije saopštio je danas da u 2016. godini, prema izveštaju Programskog saveta Pinka, premijer Aleksandar Vučić nije gostovao u čak tri muzičke emisije.

“Ono što mi u analizi programa i diskursa uočavamo je, svakako, ko se, kada, kako, u kom kontekstu i zašto negde pojavljuje. Posmatrajući program Pinka, pogotovo informativno-politički, informativne, dijaloške, političke i autorske emisije, indeksirali smo sve javne ličnosti. Prateći njihovo pojavljivanje, došli smo do nevjerovatnog podatka da se premijer Vučić nije pojavio ni u jednoj od tri muzičke emisije ove televizije”, saopštili su iz Sekretarijara za medije.

 

Prema njihovim rečima, reč je o emisijama Pinkove zvezde, Pinkove zvezdice i Audicija Talent Show. Iz Pinka se o ovome nisu oglašavali dok je premijer u Indiji. Ipak, na novinarski upit za komentar u ovom slučaju, odgovorio je Nebojša Stefanović, ministar policije.

“Od ovoga ne bi trebalo praviti nikakvu vest. Ne mogu da verujem da ćete pored svih problema koji se dešavaju danas u Srbiji, i svega o čemu treba da pišete, vi izabrati ovo. Nevereovatno. Koliko ste neprofesionalni, stvarate dojam kao da bi vas neko tužio kada biste pisali o onome što je zaista bitno”, rekao je Stefanović.