Posao novinara je nekoliko decenija bio jedna od najrizičnijih profesija u Bosni i Hercegovini. Stalni napadi, prijetnje i različite vrste tortura koju su novinari gotovo svakodnevno proživljavali, u posljednje vrijeme su spali na drugo mjesto. Na vrh liste najugroženijih zanimanja se popela pozicija gosta u televizijskom programu.

“Nakon nedavnog medijskog linča koji smo prouzrokovali na Filipa Andronika, te niza gostiju koje redovno ugošćavamo koji nemaju šta pametno reći, ali zbog nedostatka istih smo primorani, nemamo druge opcije nego da otvorimo konkurs. Bilo bi poželjno da se aplikanti bave nečim što nema dodira s politikom, nacijom, religijom kako bi izbjegli javni linč. Dakle neke lagane teme, moda, bloggeri, dizajn, sportske aktivnosti, polovni pop pjevači, toga nam treba”, rekla je za naš portal direktorica Edina Fazlagić.

Konkurs je otvoren od danas, a trajat će nekoliko narednih mjeseci, s obzirom na to da gostiju nikad dosta.

“Mi često vrtimo nekoliko glumaca i muzičara koji ne rade ništa, pa ih možda neko vidi na TV-u i da im neki angažman, a oni su uvijek voljni doći. Međutim malo nas opra to sve i osjetili smo potrebu za novim licima. Postoji također onaj tip ljudi koji voli publicitet preko negativne reklame, mogu se javiti i takvi. Ako želite da vam kreiramo javni linč, kao što smo to uradili Filipu Androniku, ili naše kolege Lejli Čolak, budite slobodni da nas kontaktirate. Radujemo se budućoj saradnji”, dodala je Fazlagić.

Ako ste mladi, hrabri i spremni da vas društvo odbaci u cjelini i ugrozi vam život, prijavite se i postanite nova zvijezda javnog linča u glavnom gradu BiH.