Nakon sastanka G20, te zasjedanja koje je posjetila njegova kćerka, Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump je odlučio da na sljedeći sastanak pošalje malog od sestre.

Naime, kako je Predsjednik rekao, odlično je sve prošlo i nije bilo nikakvih problema, pa zašto idući put ne otići korak dalje? Možda bude još bolje.

“Ovaj sastanak je pokazao da je porodica Trump izrazito talentovana za politiku i međunarodne, te diplomatske odnose. Ivanka je sjedila tamo i apsolutno ništa loše se nije desilo. Čak smo zadovoljni time što se nije uplitala u ta tamo njihova previranja establišmenta, jer naša porodica i ja kao Predsjednik SAD-a, nismo iz tog miljea i ne želimo da imamo ništa s njima. Uvijek smo gledali u budućnost, pa ćemo tako uraditi i sada”, rekao je Predsjednik Trump.

Kako smo saznali u pitanju je David Desmond, sin od njegove sestre sudince Maryanne Trump Barry kojeg je dobila 1960. godine u New Yorku.

“Moja Ivanka se bavi modom, pa je brzo naučila i savladala šta to tamo na tim sastancima treba da se radi, a šta ne. S druge strane mali David je pisac i on sigurno zna više od nje o tome, a i dalje ima dobre Trumpovske gene koje nose i talenat, a i dobru lozu. Osim toga čvrsta ruka je nešto što u našoj porodici ide godinama. Vjerujem da će se mali dobro snaći i da će američki narod imati mnogo čime da se ponosi kad sljedeći put on bude tamo”, dodao je Trump.

Američkog autora i pisca Davida Desmonda nismo uspjeli dobiti za komentar.