Tekst prenosimo sa polubratskog portala Sphutnyik Shqipëtar

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić u izjavi za albanski Sputnjik pozvao je premijera Vučića da okonča agoniju obojici i kaže da li će ga podržati za drugi predsednički mandat ili ne. Podsećamo, ovu odluku Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka trebalo bi javno da saopšte sutra, na Sretenje, Dan državnosti Srbije.

“Ako postoji i zrno ljubavi, poštovanja i poverenja, Vučić može to da mi saopšti danas. Znate i sami da nije lako čekati sutra ni kad idete da krv date na analizu, a ne kad čekate da vam kažu da li će vas podržati za drugi predsednički mandat. Da postoji vremeplov, kunem se u Kosovo da bih ovog trenutka ušao u njega i otišao u sutra. Možda čak i u prekosutra, jer ne verujem da će me podržati, pa zbog toga i želim da preskočim sve ovo iščekivanje i njakanje, saopštavanje, pa posle tugu, bol, suze. Još i Dragica na to sve kad se priključi, pa priče o fondaciji, o nevladinom angažmanu, predsedništvu, posetama, službenim posetama, plesovima. Sad kad razmišljam kroz šta bi sve mogao da prođem, i kroz šta ću sve verovatno proći, život mi se moj gadi. Evo ako me izaberu drugi put odmah potpisujem da ću odobriti eutanaziju za ovakve trenutke. Ovako grozno mi nije bilo ni kad sam čekao Šešeljevu reakciju na osnivanje Srpske napredne stranke”, govori Nikolić za albanski Sputnjik.

U odgovoru na novinarsko pitanje “Da li biste se kandidovali ako Vas SNS ne podrži, ili imate plan da osnujete novu stranku?” Nikolić odgovara: “Kandidovao bih se sve da me samo Šešelj podrži, pa i da Dragica glasa za Vučića. Srbiji treba čvrsta i odlučna ruka, i to se ne sme prepustiti. [Nikolić: Hoće li ovo doći do Vučića?; Novinar: Ne vjerujem]. Srbiji je potreban predsednik koji zna šta hoće, šta kad treba da kaže, u kom momentu, pred kim, a ne neki dramski umetnik koji ne zna ni ekspoze da pročita kako treba, a ne zna jer nije znao kako treba ni da ga napiše”.