Palatu Republike Srpske u Banjaluci danima drma priča o famoznom pozivu sa rovinjske Obale Vladimira Nazora 1. Kako saznajemo, Tvornica duhana Rovinj pozvala je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da zalihe Ronhilla iz limitirane edicije LTD 1992-1995 vrati u Rovinj na rebrending. Etički pritisnuti da potvrdimo autentičnost izvora, odlučili smo da saopštimo kako je informacija potekla od uposlenika/ce Palata čiji/a suprug/a redovno gleda dnevnike N1 i BN TV kojima je zabranjen ulaz u Palatu Republike.

Prema informacijama koje smo pribavili od izvora, riječ je o famozna tri šlepera zaliha Ronhilla čiju je distribuciju na ratom zahvaćena područja i ovisnički ugrožena ratišta tokom domovinsko-odbrambeno-otadžbinskog-rata (bos: otpora agresiji) pomagao sam Milorad Dodik.

“Poziv je u palatu stigao odmah nakon povratka Željke Cvijanović i Snežane Dodik iz Washingtona, sa poslovno-turističkog puta na inauguraciju Donalda Trumpa. U njemu se zahtjeva da se pod okriljem noći, što prije i bezbolnije, tri šleper zaliha vrate u Rovinj, kako bi se rebrendirali u novi Dunhill. U pismu stoji da je zahtjev ove prirode potekao iz obligacionih odnosa ugovora TDR i British Tobacco da se sve Ronhilla što ima ukloni sa tržišta, ili rebrendira u Dunhill”, povjerava se naš izvor, dodajući da Dodik na ovaj zahtjev još uvijek ništa nije odgovorio.

Na tragu priče, kontaktirali smo stalnog neimenovanog izvora iz Odjeljenja za teški organizovani kriminal i korupciju, koji nam je saopštio da su u toku predistražne radnje u saradnji sa tržišnim inspektoratom.

“Po specijalnom naređenju s vrha RS i RH, trenutno ozbiljno istražujemo da li su ovi novi Dunhilli zaista stare zalihe Ronhilla ili ne”, tvrdi naš izvor.

Kontaktirajući SIPA-u s upitom da li će se oni posvetiti istražnim radnjama, dobili smo odgovor da trenutno provjeravaju autentičnost pisma, kaligrafske i štamparske elemente i vjerodostojnost logotipa. “Nakon toga, sa sigurnosti ćemo znati je li iko poslao to pismo, ko ga je poslao, i ko traži takve gluposti od predsjednika Dodika”.