Predsednik Kosova i predvodnik prvog prištinskog prajda Hašim Tači odlučio je da nesuglasice sa srpskim komšijama pokuša rešiti kroz prijateljstvo i širenje ljubavi između dve nacije. Kako javlja prištinska Koha Ditore, Tači je odlučio da na granici sa Srbijom omogući celodnevnu i celosedmičmu paradu ponosa. “Na ovaj način predsednik Tači poručiće komšijama Srbima da je spreman za pregovore i stabilizaciju odnosa, ali i pokazati LGBTIQ zajednici da želi podržati njihovu vidljivost i ostvarivanje njihove jednakopravnosti”, navodi se u redakcijskom komentaru Kohe Ditore.

Domaći mediji i stručna javnost ovaj potez smatraju provokacijom i unošenjem dodatne nestabilnosti u odnosima Beograda i Prištine. U redakcijskom komentaru Informera urednik Vučićević piše da ovakva Tačijeva odluka u ovom momentu za Srbiju može značiti samo udar na Vučića, i srpsku državotvnornost i suverenitet. “U momentu kada cela Srbija pokušava na sve moguće načine da odbrani svog budućeg predsednika od svih zlih očiju, usta i jezika stranaca i stranih plaćenika, pojavio se i oprobani srpski neprijatelj Tači. Njegove sulude ideje o kvaziravnopravnosti pedera i lezbejki, za koje svi znamo da su bolesne i osvedočeno mentalno neuravnotežene, direktan je pokušaj rušenja Srbije i njenih organa. Vreme je da budućeg predsednika Vučića pozovemo da iskoristi svaku svoju nadležnost za ekonomsku, vojnu i svaku drugu intervenciju na trenutno okupiranu južnu srpsku pokrajinu. Ovo zlo mora da stane. Vučiću, budala si ako ne uđeš na Kosovo”.

Budući predsednik Srbije nije želeo da komentariše ove Tačijeve navode, ali nam je rekao da slobodno napišemo da on misli da je ovo provokacija. “Ne mogu trenutno da se obazirem na to, upravo pokušavam da dovedem strane investitore na Kosovo i Metohiju, da srpski narod radi dole i da mu bude dobro. Ne mogu da verujem čime se vi bavite u ovako teškom periodu za Srbiju kada nam svi pokuš….”, rekao je Vučić pre nego mu je naš reporter spustio slušalicu, jer nije dužan da sluša gluposti, opomene i naravoučenija, jer smo strani plaćenici pa nam se može.