Vlada Kraljevine Švedske je ponudila da od Bosne i Hercegovine kupi Ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirka Šarovića.

Kako saznajemo Premijer vlade ove zemlje Louis Gerhard De Geer je ponudio jedan transfer koji se više koristi u sportu, ali ako se ovaj slučaj desi, postoji šansa da se uvede i u političku praksu.

“Mi smo vidjeli rezultate u njegovom mandatu već nekoliko godina na ovoj i drugim funkcijama. Nama treba sposobnih ljudi, jer Švedska želi da ostane u vrhu uspješnih država svijeta, a za to je potreban kvalitativan i kvantitativan rad. Potreban nam je neko ko ima iskustva i znanja u vanjskopolitičkim odnosima, a zašto ne bismo uzeli nekoga ko ima provjerene rezultate”, izjavio je De Geer.

Čim su izašli javno i oficijelno, Ministar Šarović je komentarisao ove navode, a njegov odgovor nije bio očekivan.

“Ja bih molio Predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića da to ne radi. Ja ne želim da mijenjam svoj matični klub. Meni je ovdje lijepo, radim svoj posao, volim ono što radim i neću nigdje da idem. Oni ako odluče da me prodaju, ja ću se tražiti svoja zakonska prava i neću dopustiti da odem. Ovdje ima još mnogo posla da se uradi, a u Švedskoj i ne toliko. Ja volim da radim i neću da radim manje”, izjavio je Šarović.

De Geer je rekao da će ponuditi dva miliona eura samo za transfer, a i da će uslovi biti poboljšani kako bi se privolio Šarović da sam pristane na prelazak.

“Ukoliko ne prihvate, mi ćemo povećati cijenu. Mi novaca imamo, ali nam treba kvalitetnog kadra. Mi želimo da ulažemo u našu budućnost. Možemo ga uzeti i na pola radnog vremena za početak, a ako bude baš odbijao, napravit ćemo mu neki mali grad da podsjeća na Bosnu i Hercegovinu”, rekao je De Geer.