Radovi na pješačkom platou ispred zgrade bh. šuma u Sarajevu su konačno nastavljani. Mnogim građanima koji svakodnevno prolaze tom dionicom raskopana pješačka dionica predstavlja veliki problem. Načelnik opštine Centar Sarajevo, Srđan Mandić dao je čvrsto obećanje građanima da će ova dionica biti gotova najkasnije do kraja 2026. godine.

“Jasno nam je da ovaj pješački plato pravi velike probleme građanima koji prolaze tuda svakodnevno. Moraju izaći na ulicu, a svi znamo kakvi su vozači u Sarajevu. Građani rizikuju život i mi moramo nešto poduzeti povodom toga. Ja ću lično požuriti cijeli projekt i obećavam građanima da će to biti gotovo do kraja 2026. godine. Razumijem da su građani nestrpljivi, ali morate razumjeti i nas jer nemamo novca da se razbacujemo. Pored toga potrefila nas je i zima pa smo bili primorani pauzirati radove”, rekao je Srđan Mandić, načelnik Novog Sarajeva.

Građani Sarajeva dočekali su ovu informaciju sa velikim oduševljenjem.

Gospodin Mandić nam pravi cestu da možemo fino šetati, a mi ga požurujemo i tu kao nešto izražavamo svoje nezadovoljstvo. Mi smo stvarno bezobrazni i ne znam kako se možemo tako ponašati. Ja lično zagovaram to da se rekonstrukcija platoa radi koliko god treba i da se nigdje ne žuri. Kraj 2026. godine je sasvim razumljiva da se sve ovo završi. Vidjeli ste i samo koliko tu ima kvadrata i posla. Umjesto da smo zahvalni gradu, opštini i načelniku mi tu nešto izvojlevamo i pravimo se pametni”, rekao je Tarik Štikla, student iz Sarajeva.