Srednjovječni parižanin rano jutros se spotaknuo preko trotoara, originalnog francuskog izuma, udario glavom u beton i ‘na licu mjesta’ premino. Policija je na mjestu nesreće bila nekoliko minuta nakon incidenta, a hiljade građana je panično trčalo po ulicama grada prave kolaps u saobraćaju.

Kako kaže portparol MUP-a pariškog kantona Ihfa Nefi, događaj se smatra terorističkim napadom i trenutno se istražuje veza konkretnog trotoara sa terorizmom. ISIL bi trebao preuzeti odgovornost za napad svakog trenutka, a stotine hiljada građana već se na Facebooku čekiralo kao ‘safe’. Među njima je i bh. građanin Ilija, koji drži export import kompaniju.

‘’Nisam siguran kako se sve odvilo, šokiran sam. Uvdje je stanje užasno trenutno. Na svu sreću napad nije bio masovni, samo je taj jedan čovjek preminuo, a na trotoar su odmah skočile trupe policajaca i pokušavaju ga i sada privesti, samo ga ne mogu zatvoriti u lisičine. Hvala Bogu nisam bio u blizini kad se napad desio, mogao sam i ja pasti preko tog trotoara.’’ kaže Ilija.