Univerzitet u Sarajevu obavijestio je na svojoj službenoj stranici danas sve studente svih fakulteta na ovom Univerzitetu da su svi indexi i pristupne šifre za ISSS gotove, te da se iste mogu preuzeti u narednih sedam radnih dana na studentskim službama odvojenih fakulteta. Šokantnu vijest da su svi papiri prikupljeni, te da su na sve indexe stavljeni pečati, a na ISSS šifre ništa šokiralo je mnogobrojne studente koji su u dosadašnjim godinama nerijetko imali priliku da čekaju na završen i ovjeren index od predaje papira u septembru do decembra ili čak i januara pa istovremeno obave i upis u novu školsku godinu, a i ovjere semestar u međuvremenu.

“Pa da, mi smo ove godine odlučili da iznenadimo sve naše studente i studentice i da im omogućimo da izvade one mjesečne karte što fukare vade na vrijeme, a eto i da imaju zdravstveno pokriveno na vrijeme jer zlu ne trebalo. Dakle djeco, ove godine sve popuste za koje vam treba index možete da ostvarite bez da čekate mjesec januar kad prođu sva novogodišnja sniženja i rasprodaje. Pored toga, ove godine smo planirali i da nam ISSS malo manje štopa nego prethodne, ali nisam siguran da baš toliko treba da iznenađujemo naše studente, čisto da se ne naviknu na luksuz i komfor jer na kraju svih krajeva mi ipak nismo privatni već državni univerzitet”-izjavio je za naš portal rektor Univerziteta u Sarajevu.

Prvi studenti su već danas uspjeli da podignu svoje završene indexe i potvrdili su nam da ovo ipak nije samo jedan PR trik već je realnost na koju se možemo i navići u narednim godinama. Možda.