Naša stranka i SDP su ušli u žestok sukob oko pozicije vlasti u Mostaru. BH blok je pred raspadom, a SDP je odlučio da ovo stanje okrene u svoju korist. Nikšić se odlučio na radikalan potez.

“Svjesni ste činjenice koliko je SDP, žargonski rečeno grohn’o u proteklih 10 godina. Od vodeće stranke u Bosni i Hercegovini, ali ne govorim samo o političkoj moći, već prije svega i finansijskoj, spali smo na to da nemamo para da platimo grijanje. Plate već uredno kasne mjesecima uposlenicima stranke, a mandate i moć gubimo na svim frontovima. Vrijeme je da okrenemo igru u našu koristi”, kaže predsjednik SDP-a Damir Nikšić.

BH blok je stavljen jutros na AliExpress, a moguće ga je kupiti po cijeni od 2,7 miliona KM. Važno je naglasiti da će ova cijena biti samo neko vrijeme aktuelna.

“Ova gotovo tri miliona koja tražimo, malo će nas finansijski popraviti. Imat ćemo budžet za plate u narednih pola godine, možemo platiti režije i zadovoljiti neke svoje osnovne potrebe. Jako je teško kada postanete sirotinja a bili ste glavni bard  u državi po pitanju finansija i nekretnina. Sada se snalazimo kako znamo i umijemo, takav vakat došao” dodao je Nikšić.

Nakon što prodaju BH blok, kažu da će biti mirni pola godine. Nakon toga će analizirati situaciju i vidjeti da li da se vraćaju koaliciji sa SDA, koja bi im omogućila neke ključne pozicije odakle bi se mogli finansirati dalje