Povodom najave potpredsednice Socijalističke partije Srbije Slavice Đukić Dejanović da su 9. aprila pored predsedničkih izbora mogući i parlamentarni oglasila se i Srpska napredna stranka.

“Mi ćemo sigurno imati predsedničkog kandidata koji će Srbiju u sledećem mandatu uvesti u nove reforme, ekonomske promene i poboljšanje cele situacije, na opšte dobro, mi smo svakako spremni i na parlamentarne izbore. Mi imamo jasan program od kojeg ne odstupamo, i koji nikada nećemo zapostaviti. On je jasan, precizan i ostvariv, i tu nema prekrajanja”, rekli su iz SNS.

Na pitanje hoće li podržati održavanje novih parlamentarnih izbora, iz SNS su rekli da se oni mogu organizovati ako građani Srbije to zaista žele.

“Ako građani Srbije budu za izbore, biće izbori. Mi nećemo uopšte da krijemo da bi nam bilo drago da se oni opet održe. Za slučaj da ih bude, mi smo već pripremili, uredili i vizualizirali rezultate izbora iz 2016. Ukoliko Izbornoj komisiji bude potrebno, mi im ih možemo predati u izbornom danu, na razmatranje i usvajanje”, rekli su iz SNS.