Narodni poslanici Republike Srpske danas su radni dan proveli u školskim klupama, gdje su imali priliku iz prve ruke vidjeti kako funkcioniše obrazovni sistem Republike Srpske.

„Mi smo svaki dan među građanima, osluškujemo šta misle i kako razmišljaju o pitanjima koja nas sve muče, da bismo imali bolju podlogu za polemiku u skupštini. S druge strane, najbolji način da se upoznamo sa problemima obrazovanja je da sami sjednemo u klupe i vidimo šta to đake i nastavnike muči“, rekao je Radovan Višković, šef Kluba poslanika SNSD-a

Prema mišljenju Nedeljka Čubrilovića, predsjednika Narodne skupštine, ova inicijativa pokazala se efikasnom kada su rješavali probleme ljudi iz ugostiteljstva, turizma i šumarstva. Čubrilović kaže da bi se ovakav model mogao iskoristiti i kada na red dođe poljoprivreda, ali „otom potom“.

„Mi smo bili prošle sedmice kod njih, sad su oni kod nas. Najvažnije je da se dobro družimo, i da se ne svađamo. Sve ostalo možemo riješiti zajedno. Neki od njih su interesantni, mislim da bismo mogli ostati prijatelji“, rekao je jedan od učenika OŠ Branko Ćopić u Banjaluci, i dodao da su mu neki od njih u povjerenju rekli da im je ovo prvo iskustvo u školskim klupama.