U nekom gradu u Pakistanu je upriličeno otvorenje Školskog centra koji će nositi ime po prvom Predsjedniku Republike Bosne i Hercegovine, Aliji Izetbegoviću.

Došli smo do podataka šta će i kako je ovaj centar izgrađen, te kako će operirati u budućnosti.

Naime, u izgradnju centra je uloženo šest miliona eura, od kojih je tri otišlo na izgradnju centra, jedan za promociju i reprezentaciju, a dva u SDA donatorski centra gdje je novac raspoređen za pomoć građanima Bosne i Hercegovine da što bolje izaberu vlast na predstojećim izborima 2018. godine.

“Ponosni smo i sretni što je u ovako bitnoj državi za Bosnu i Hercegovinu, takoreći skoro susjednoj zemlji, Pakistanu, otvoren centar koji nosi ime moga oca. Ono što mi je drago jeste da će nagrade koje će najbolji učenici dobijati nositi maltene potpis ostavštine moga oca u kojem će oni znati šta znači biti najbolji i kako se to nagrađuje i cijeni”, rekao je Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Bakir Izetbegović.

Kako saznajemo, iz ovog školskog centra će učenici imati pogodnost besplatnog studiranja na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, a radi se i na tome da se u inicijativu uključe i ostali fakulteti Univerziteta u Sarajevu.