Vesela vijest za naše najmlađe što u naredih mjesec dana neće morati ići na časove tjelesnog odgoja, jer će biti odgođen u svim osnovnim i srednjim školama.

“Odlukom vlade Federacije Bosne i Hercegovine, ali i Republike Srpske, djeca u oba entiteta neće morati pohađati tjelesno narednih mjesec dana. Razlog tome je ogroman broj političkih skupova koji se održavaju u našoj zemlji, a časovi bi nam samo pravili dodatni problem. Do sada smo se tumbali kada neka stranka zakaže skup u pet do dvanaest, tako da smo se ove godine odlučili da ih odgodimo skroz. Ipak je preča politika od zdravlja naše djece”, rekla je Ehlimana Slavuj, glasnogovornica Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Djeca neće morati nadoknađivati časove, a oni čiji su roditelji članovi stranaka imat će određene benefite.

“Djeca čiji roditelji imaju stranačke pristupnice, odmah će po završetku izbornog ciklusa dobiti ocjenu pet iz ovoga predmeta. Djeca čiji roditelji nemaju ove knjižice, ne da neće dobiti pet već će morati raditi nadoknadu časova tokom zimskog raspusta, na minus 12 stepeni, na otvorenom i bez tople odjeće u jutarnjem periodu od tri do pet sati. Fina dječica koja imaju knjižice neće morati raditi nadoknadu časova, a također će dobiti sedam dana dužeg zimskog raspusta” dodala je Slavujeva.

Ovo je ujedno i poziv roditeljima da pristupe strankama, kako bi svojoj djeci osigurali bolje šanse u životu, te da ne moraju remetiti zimski raspust i izlagati se rizicima da obole od upale pluća, raka kostiju, unište bubrege, ostanu impotentni, dobiju upalu mozga ili ebolu.