Zhi Ruo, šestogodišnja Kineskinja iz malog sela blizu grada Guangzhou, unaprijeđena je danas na poziciju menadžera u Adidasovoj fabrici tenisica zbog dobrih rezultata i izvanrednog odnosa sa zaposlenima.

Zhi Ruo, koja je sa kompanijom od svoje treće godine, svoju poslovnu karijeru u Adidasovoj fabrici tenisica započela je u sektoru za upertlavanje, a poslije svega dva mjeseca na toj poziciji, unaprijeđena je u supervizora ušivanja logoa i pakovanja artikala u kutije.

“Kada sam počela da radim za Adidas, nisam ni sanjala da ću moći ovoliko da napredujem. Trebao mi je novac, moja porodica i ja nismo imala dovoljno sredstava za preživljavanje, a Adidas je bio jedini izvor da se zaradi koji dolar”, izjavila je Zhi Ruo.

Na pitanja novinara portala Šatro info zašto je baš mlada Zhi Ruo dobila unapređenje na poziciju menadžera, generalni direktor Adidasa za Kinu, Jamie Rice, odgovorio je da “ne može imati ugled kao rukovodilac netko tko nije majstor svog zanata, a da je Zhi Ruo već više puta dokazala da je stručnjak”. Jamie Rice je dodao još da Zhi Ruo i dalje drži rekord za najbrže upertlavanje i pakovanje u kutiju u historiji filijale i da tako neka vještina nije smjela biti protraćena na glupe poslove.

Ljubimica kod svih zaposlenih, Zhi Ruo izjavila je da je izuzetno počašćena novim unaprjeđenjem i da će ogromnu povišicu iskoristiti da nahrani svoje čitavo selo, a nada se da će u dalekoj budućnosti uz pametnu štednju, moći da obezbijedi sebi jedne dobre tenisice.