Dubler Bakira Izetbegovića koji trenutno sjedi u Predsjedništvu na njegovoj stolici, zato što on ne može, najavio je konkretne pomake po pitanju imitiranja svog predsjednika i zvijezde vodilje. Šefik Džaferović ima za cilj da građani i dalje uživaju u liku i djelu sina rahmetli Alije, tako da će dati sve od sebe.

“Dakle, obzirom da je izborni zakon takav da naš predsjednik ne može uzeti ovaj mandat, lopta je pala na mene. Jedini razlog tome je što imam nekog dara da imitiram ljude i jako dobro skidam njegove pokrete. Vrh moje stranke mi je omogućio da upišem kurs glume, kako bih do kraja mogao da ga odglumim, a vjerujem da će ljudi nakon nekog vremena misliti da je to zaista on. Ja sam već u jednoj mjeri pohvatao poštapalice i neke osnovne pokrete gestikulacije, ali treba tu još dosta raditi. Stalno npr. pričam o integracijama iako veze nemam šta je to, ali se trudim. Mislim da ću za pola godine biti pljunuti Bakir”, rekao je Šefik dubler.

Kurs glume će voditi Emir Hadžihafizbegović, proslavljeni glumac i okorjeli SDA-ovac, koji je s ponosom prihvatio ovaj posao.

“Ja bi za sina našeg Alije sve dao. Zaledio sam sve glumačke projekte zbog kursa glume i političkog angažmana. Trenutno mi je najbitnije da Šefika pretvorimo u Bakira i da se ne vidi razlika. Jedna nena iz Cazina i njene dimije moraju vidjeti na TV-u osobu zbog koje žive, zbog koje se raduju boljem sutra, a to je naš Bakir. Meni je velika čast i zadovoljstvo što ovo radim, i vjerujte uživam k’o nikad”, izjavio je Emir Hadžihafizbegović