Šefik Džaferović najuspješniji privremeni član Predsjedništva BiH i rekorder u broju upućenih čestitki za jedan mandat nema još puno posla. Kako se mandat privremenog člana Predsjedništva BiH bliži kraju tako se i broj predviđenih čestitki smanjuje. Kako zvanično saopštenje kaže gospodin Džaferović ima još samo pet predviđenih čestitki do kraja svog mandata.

Radili smo naporno u ove skoro četiri godine. Bilo je tu svega i svačega, čak smo uspjeli i oboriti svjetski rekord u broju upućenih čestitki za jedan mandat. Ali sve što je lijepo kratko traje. Kao što već znate moj mandat se bliži kraju i ostalo mi je još samo pet predviđenih čestitki plus one koje se dese iznenada. Zadnja čestitka u mom mandatu će svakako biti čestitka novim članovima Predsjedništva BiH među kojima će biti nadam se i Bakir Izetbegović”, rekao je Šefik Džaferović, privremeni član predsjedništva BiH.

Mnogima je žao što će gospodin Džaferović napustiti svoje mjestu u Predsjedništvu BiH. Stručnjaci na ovom polju kažu da je gospodin Džaferović postavio toliko visok rekord da je teško da će ga neko oboriti u skorije vrijeme.

“Toliko je čestitki gospodin Džaferović uputio da ga niko u skorije vrijeme ne može prestići u to smo sigurni. Kada se na to doda još ovih minimalno pet najavljenih ispadne stvarno nestvarna brojka. Nadamo se da će i budući članovi Predsjedništva BiH pratiti ovaj tempo rada”, rekao je Marinko Statistika, politički analitičar, iz Širokog Brijega.