Sebija Izetbegović, vlasnica Kliničkog Centra Univerziteta u Sarajevu nedavno je uslikana kako izlazi iz službenog automobila namijenjenog za prijevoz njenog muža Bakira Izetbegovića, člana predsjedništva BiH i predsjednika SDA. Korištenje službenog vozila koje se financira iz javnog budžeta i služi isključivo za prevoz člana predsjedništva izazvalo je negodovanje kod bh. populacije, većinski nemuslimana i nebošnjaka, koji su ogorčeni javnim i besramnim bahatim ponašanjem najpoznatije poduzetničko-političke obitelji u BiH.

Sebija Izetbegović je nakon negodovanja i prozivanja medija organizirala vlastitu press konferenciju u svojoj bolnici na kojoj je odgovorila medijima i građanima koji su pokazali nezadovoljstvo.

Između ostalog, Sebija se zahvalila svim onim ljudima koji je nisu osudili i rekla kako su opravo oni i omogućili da ona i njen muž rade tolike pozitivne stvari za svoj narod. Kada su u pitanju konkretni odgovori na prozivanja Sebija je sve sažela u izjavu: ‘’Volim Bakirovo auto jer i on koristi besplatno usluge moje bolnice. Usluga za uslugu, ne vidim u čemu je problem. Da samo ja vozim njegovo auto, možda bi i bio problem, al na kraju on to naplati tako što se on i njegova raja i svi koji preko njega nešto sređuju liječe u mojoj bolnici s mnogo boljim i pažljivijim tretmanom nego ostali. Tako dođemo na izjednačenu situaciju. Ne znam kako nekome to može biti problem.’’

Jednostavno objašnjenje za naizgled komplikovanu situaciju zadovoljilo je prisutne novinare i dodatna pitanja nisu postavljana.