Neobično toplo vrijeme za ovo doba godine u našoj zemlji obradovalo je građane koji su strahovali od hladne zime. Visoke cijene plina, peleta, ali i drugih derivata mogli bi ozbiljno utjecati na ekonomsku situaciju u našoj zemlji. SDA je preuzela odgovornost i prepisala sebi zasluge za toplo vrijeme.

“Mi smo direktno doprinijeli da bude toplo vrijeme u našoj zemlji. Kraj oktobra je, a napolju skoro 30 stepeni. To nije slučajno ja ću vam odmah reći. To je čist dokaz koliko moja stranka brine o građanima u BiH i koliko nam je do njih stalo. Ne bi volio da ulazim u detalje kako smo osigurali toplo vrijeme, ali obzirom na neizvjesnost kada je grijanje u pitanju ovo je građanima palo kao kec na desetku. Nema veza što su nas građani iznevjerili na izborima mi opet brinemo o njima kao i sve ove godine do sada”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Mnogi građani su se nakon ove informacije pokajali što svoj glas na prošlim izborima nisu dali gospodinu Izetbegoviću.

“Ja iskren da budem glasao sam za Hadžikadića jer sam povjerovao da će donijeti neku novu energiju u ovu zemlju. Međutim, da sam znao da je gospodin Izetbegović nekako nagovorio toplo vrijeme da bude u BiH kako se građani ne bi smrzavali ove zime, moj glas bi išao njemu 100% sam sigurna. Pokajao sam se i da su sutra ponovo izbori sigurno bi promijenio mišljenje i glasao za Izetbegovića. Nema tih riječi kojima mu možemo zahvaliti za ovo što je uradio za građane BiH”, rekao je Izet Lakovjernik, penzioner iz Sarajeva.