Glavni odbor Stranke demokratske akcije raspravljaće iduće sedmice o raspuštanju opštinskog odobra u Visokom.

Na ovaj korak u SDA su se odlučili kada su dobili Izvještaj odbora za propagandu na društvenim mrežama, u kojem se navodi da najmanje lajkova i podjela sadržaja sa zvaničnih stranica SNSD-a dolazi sa teritorije Visokog.

„Naprednom pretragom demografske strukture posjetilaca naših zvaničnih stranica na društvenim mrežama došli smo do saznanja da nas najmanje ljudi prati, lajkuje i dijeli sadržaj u Visokom, dok je na drugom mjestu Mostar, a na trećem Bihać“, saopštili su iz SDA.

Naš kolumnista Osman Nerkaz, ipak, smatra da se iza ovog krije obračun lidera stranke Bakira Izetbegovića i jedne od struja SDA, koju predvodi Halim Zukić, predsjednik OO SDA Visoko.

„Jasno je da je SDA u Visokom izgubio simpatije, nakon što im je načelnica u tijeku obnašanja mandata istupila iz stranke. SDA je trebala računati s tim, i odmah bi im bilo jasno gdje griješe. Njihov veliki problem bio je i netransparentnost političke kampanje. Zato je njihov kandidat Zukić, pored jake kampanje, izgubio izbore za načelnika Visokog. “, ocjenjuje Nerkaz, i dodaje da se u SDA već mjesecima dešavaju čudne polemike između struja.

„Svi problemi koje SDA ima nisu bili dovoljni da g. Izetbegović raspusti odbor u Visokom, nego je čekao nekakav izvještaj o praćenosti i simpatijama na društvenim mrežama. To bismo kao razlog mogli prihvatiti samo bez dubljeg ulaženja u problematiku. Budući da znamo što je u pitanju, ovo sve liči na obračun g. Izetbegovića sa g. Zukićem“, zaključuje Nerkaz.