U bosanskohercegovačkim školama djeci se ne smije dozvoliti da pišu lijevom rukom jer se već u tim godinama počinje formirati prvo političko mišljenje, a ne želimo da nam škole postanu nalik na krek kuće i 3,4 metilendioksimetamfetamin laboratorije, ljevičarstvo je opasna stvar ocijenili su danas iz Stranke demokratske akcije.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović danas je podnio projektni prijedlog Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade kojim ukoliko bi se precizno implementirao trebao  smanjiti broj učenika koji pišu lijevom rukom, a i onih koji su ambidekstrozni.

“Ne treba dopustiti djeci da pišu lijevom rukom, a stariji ljudi znaju kako su nane udarale kad smo pisali lijevom rukom, jer se zna da je to nepravilno. Pustite vi ublehaške priče da je Ajnštajn  bio ljevoruk, a otkrio da zemlja nije ravna ploča, ili kako se već zove taj francuski naučnik. Druga stvar, nećemo dovoditi djecu u kontakt sa pojmovima kao što su ljevica, crveno, SDP i slično. Mislim da je ovo odličan prijedlog koji će dobro koristiti i djeci i SDA, pogotovo sada kada su se pojedine stranke ujedinile i okrenule protiv naših vrijednosti.”,izjavio je za Šatro info Bakir Izetbegović.

Iz SDA ističu da vjeruju da će početkom drugog polugodišta u  svakoj osnovnoj školi na području KS biti po jedan efendija koji će paziti da djeca ne pišu lijevom rukom ili da šutaju loptu lijevom nogom.