Najjača stranka u našoj državi, SDA danas je na hitnoj sjednici donijela nekoliko važnih odluka. Tema sjednice je bilo poskupljenje plina kao i pomoć članovima ove stranke da se izbore sa ovim poskupljenjem. SDA je donijela odluku da će subvencionirati cijene plina, ali samo svojim članovima i to za nevjerovatnih 50%.

“Stranaka SDA nikad nije ostavila svoje članove na cjedilu. Meni je već do sada došlo nekoliko članova koji su mi se žalili da jedva sklapaju kraj sa krajem i da ne znaju kako će sa novim poskupljenjima. Sažalio sam se na njih jer su to većinom bili mladi ljudi koji iza sebe nemaju veliki broj afera kao ni veliko bogatstvo. Odlučili smo da im pomognemo i subvencioniramo kupovinu plina. Mislim da je ovo i više nego dovoljno da našim članovima da sigurnost kako bi se oni više mogli posvetit stranci, a manje misliti o poskupljenjima”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i humanitarac godine u naselju Poljine.

Mnogobrojni članovi SDA oduševljeni su ovom odlukom predsjednika Izetbegovića.

“Od srca želim da se zahvalim gospodinu Izetbegoviću koji je još jednom dokazao da je veliki gospodin. Nakon ovoga sam spreman i svoj život dati za stranku. Već smo pokrenuli nekoliko ideja kojim bi se mogli zahvaliti gospodinu Izetbegoviću. U planu nam je izgradnja kipa u prirodnoj veličini, također inicijativa da se Ulica Josipa Broza Tita preimenuje u Ulicu Bakira Izetbegovića je već u protokolu. Mislim da je ovo najmanje što možemo uraditi za našeg spasitelja ove zime”, rekao je Damir Uvlakać, član asocijacije mladih SDA u Sarajevu.