Poslovica “imao pa nemao” najbolje opisuje trenutno stanje gospodina Fahrudina Radončića, koji je uspio da izgubi sve vodeće zone koje je dobio na proteklim izborima. Debakl epskih razmjera koji ozbiljno ugrožava i pad Stranke za BiH od prije nekoliko izbornih ciklusa, pravi prijetnju strankama koje decenijama jedva plutaju na površini.

“Ovo je opomena Fahrudinu Radončiću da se ne igra sa moje dvije stolice koje imam u Vladi Kantona Sarajevo. Mi mu poručujemo da će polomiti zube ako krene na njih, BPS brani interese BiH danas u vladi, kako smo to činili u ratu puškom. Neka bude siguran da neće imati mira ako krene na nas, mi ćemo se braniti”, izrevoltirano je izjavio Sefer Halilović, nakon što je vidio da popularnost SBB pada na njegov nivo.

Iz stranke BOSS su kratko izjavili da je ovo u krajnju ruku neukusno što gospodin Radončić radi, te pozvali CIK da reaguje.

“Zaista nema smisla, da se udara na nekoga kao što smo Sefer i ja. Pa mi decenijama čuvamo status marginalnih stranaka i sad treba da nam se uvali jedan SBB sa svojom mašinerijom. Pa on ima medijske kuće, armiju članova, infrastrukturu, mi nemamo za centrale, dijelimo po pola garsonjeru na Otesu sa BPS-om. Molim sami vrh CIK-a da reaguje, neka mu dopišu 50.000 glasova ako treba, ali da ga pomjere prema vrhu tabele, ovo je zaista alarmantno. Pa mi smo ugroženiji od Hrvata u vlasti i šta sad treba, da nas i odavde srozate, e pa ne može”, saopćio je Mirnes Ajanović danas na zvaničnoj press konferenciji.

Iz kabineta SBB-a nismo dobili odgovor, ali je očigledno da se radi punom parom da se obje stranke svrgnu s trona, te zauzme njihova pozicija.