Skupom u Banovićima Savez za bolju budućnost BiH – SBB nastavio je sa predstavljanjem kandidata za sve nivoe vlasti u Tuzlanskom kantonu. Lider SBB-a Fahrudin Radončić je kazao da želi napraviti moćnu, snažnu i prosperitetnu BiH. Između ostalog, na ovom skupu lider je pojasnio i skriveno metaforičko značenje iza natpisa na svojim promotivnim plakatima. Šatro.info je pristupio kritički ovom problemu i pokušali smo da izvučemo lirske slike iz ovog natpisa njegovog imena “FahrudIN Radončić”.

Naglasak 1 – Postoji mogućnost da je veliki lider zapravo htio da jednom za sva vremena svi njegovi potencijalni i sigurni glasači nauče koji je pravi način izgovaranja njegovog imena. Naime potrebno je prvo tiho i nježno izgovoriti ”fahru”, a na taj nježno početak brzo i eksplozivno dodati “DIN”.

Naglasak 2 – Druga opcija izgovaranja imena je da se prvo bombastično izgovori “fahru”, a nakon toga razvuče i uzlazno kaže “din”.

Površno poznajem engleski jezik – Lider stranke možda ovi potezom pokušava da dokaže svima kako on posjeduje ipak više od samo površnog znanja engleskog jezika, što su mu zli jezici stavljali na teret. Korištenje prijedloga je jako teška stvar i u maternjem, a pogotvo u stranom jeziku.

“In hip trendi” – Možda nam Fahrudin u ovoj situaciji na sebi svojstven način pokušava reći da je on hip, in, trendi, u modi i seksi? Iza njegovog tradicionalnog izgleda postoji divlji i neukrotivi mladić sa snagom da BiH odvede negdje lijepo? Možda?

In – U Sarajevu sam – S namerom dođoh u veliki grad? Ovim Fahrudin može poručiti da je u fazonu velikog Cezara došao s namerom u veliki grad i isfurao veni, vidi, vici.

INsajder- Možda ovim Fahrudin pokušava poručiti kolegama iz susjednih država da za pravu cijenu imaju insajdera u bh. politici koji im je toliko neophodan kako bi istu mogli držati pod kontrolom.

Uhljebljen sam budi i ti – Ovaj natpis može značiti da je Fahro uspio da se lijepo uhljebi i da je takav insajderski posao moguć i za sve ostale mlade ljude koji žele da se lijepo uhljebe u foteljama. U suštini Fahrudin poručuje da je moguće da se posao preko SBBa dobije ukoliko se ponese dokaz ispravnog glasanja 7. oktobra.