Nakon što je Nezavisni blok objavio vijest o isključenju nekoliko članova, oglasio se i Sadik Ahmetović, član petorke s kojom je prekinuta saradnja.

“Ja sam to znao na nekoliko dana prije nego li se uopšte i desilo. Vi se možda sjećate slučaja kada sam, klanjajući istihare, usnio koja će firma dobiti tender za izgradnju autoputa. Tako je bilo i u ovom slučaju. Dok sam klanjao, kao pred očima sam vidio kako mi uručuju otkaz, te vidim oko sebe još nekoliko osoba, ali nisam mogao da im razaznam face. Bio sam spreman na to i znao sam da će se desiti kroz koji dan. Nisam pokazivao znake slabosti kada su mi saopštili vijest”, rekao je Sadik Ahmetović.

Nakon isključenja, Sadik planira da formira svoj nezavisni blok, koji će biti nezavisniji od svih nezavisnih blokova koji trenutno postoje i djeluju na području BiH.

“S obzirom na to da imam tu sposobnost da vidim budućnost, krećem sam u politiku. Cilj mog novog pokreta zasnivat će se na predviđanju stvari, te su dobrodošli samo oni koji mogu da prate moj tempo. Dakle, svi oni koji vide, proriču ili osjećaju da će se nešto desiti, mogu pristupiti mom novom nezavisnom bloku, koji je, naglašavam, nezavisniji od svih nezavisnih blokova koji postoje”, dodao je Ahmetović.

Prema nepotvrđenim saznanjima, ambiciju da se priključe novom pokretu imaju vidovita Džemila, Sena iz Kladnja, Rasim- čitač graha, te Milan Tarot, kako bi pokret poprimio multietnički oblik, jer je to sad moderno u svijetu politike.