Programski savjet Radio Televizije Republike Srpske donio je danas odluku da tuži takozvani „Savez za promjene“ zbog lažnog predstavljanja.

„Pored mnogobrojnih opomena koje je naša kuća uputila takozvanom Savezu za promjene, oni su odlučili da i dalje nastavljaju lažno da se predstavljaju. Iako smo im na to posebno ukazivali, oni su i na izbore izašli kao ‘Savez za promjene’, a ne – kao što je bio i red – „takozvani Savez za promjene“, navodi se u saopštenju RTRS-a

Prema riječima Draška Milinovića, programskog direktora RTRS-a, ovaj postupak Programskog savjeta je opravdan, budući da je takozvani Savez za promjene svojim ponašanjem omalovažio Radio Televiziju Republike Srpske.

„Iako smo im kroz programski sadržaj skretali pažnju šta rade loše, gdje griješe i kako bi trebalo da rade, oni su se o naše savjete potpuno oglušili. To smo mogli da tolerišemo. Ali činjenica da oni ne poštuju terminologiju javnog servisa porazna je, i pokazuje osnovno nepoštovanje Republike Srpske i svih njenih građana“, rekao je Milinović

Milinović je naglasio da će u narednim danima RTRS podnijeti i zvanično tužbu protiv takozvanog Saveza za promjene, osim ukoliko oni u međuvremenu promijene svoj naziv i svoju politiku.