Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić rekao je u razgovoru za naš portal da je napokon smogao snagu da predsjednika Stranke Demokratske Akcije, Bakira Izetbegovića blokira na društvenoj mreži Facebook. Ovakav postupak izazvao je mnogobrojna govorkanja po kuloarima i prijeti da Bošnjake dovede u još veći raskol.

“Ne postoji više ni teoretska šansa da on i ja imamo odnose. Povrijedio me je i došao je red da ja počnem poštovati sebe i da uzdignute glave krenem dalje tražiti nove i bolje mogućnosti, prijatelje, poznanike, ljubavnike i sve. Ništa od toga Bakir nije znao biti i apsolutno ne zaslužuje da ima pristup mojim statusima i šaljivim komentarima niti fotografijama. Mislio sam da imamo nešto posebno, a on je to uništio i ja sam jednostavno morao da izađem iz te pasivno-agresivne veze. Sada kad sam napokon stao na svoje noge on se javlja s nekim lajkovima i bockanjima. Ćao brate, prebolio sam te i stavio u stari fajl kom više nemaš pristup. Mislim ono vjerovatno će on sad da pravi fejk profile i da me s njih prati ili sa profila svojih jaranica koje su mi u raji ali gotovo je, neka se pomiri s tim”-izjavio je za naš portal FahrudIN Radončić.

Zaključio je da bi uz to bilo i pravedno da oni koji su organizirali izborni inženjering, prijetili drugim strankama, zastrašivali narod i vršili razne vrste pritiska, nakon 28 godina loše vlasti, odu u opoziciju.

Odgovor od Bakira Izetbegovića na ovakav sraman i emotivan čin Fahrudina Radončića se još uvijek čeka.