Političari obično pišu svoje čestitke svojeručno, a onda to PR timovi prilagođavaju za javnost. Šatro je došao u posjed originalnih čestitki političara Bosne i Hercegovine. Prenosimo ih u cjelosti.

Željka Cvijanović
Sretno svima. Da ste zdravi i živi i lijepi kao Mile Dodik. Joj Bože kako je lijep. Nek mi bude još ljepši, jači i veći Srbin. Da pretekne Njegoša, Ćosića, Marka Kraljevića i Miloša Obilića. (Proguglati jel’ Njegoš bio Srbin. Valjda jeste. Ma mora da jeste, šta će drugo bit) I da se razvede od Snježe, pa da konačno imam šansu… (izbaciti ovo oko Snježe. Ubaciti nešto oko ovih integracija i snazi Srpske)”

Bakir Izetbegović
“Mi smo Bošnjaci, muslimani i mi u suštini ne slavimo Novu godinu. Međutim, eto nek je sretan prvi januar i naredni kalendar. Nek je sretno i berićetno svima, a pogotovo mojoj gospođi Sebiji (molim Allaha da mi ne zatraži da je kandidujem za predsjednicu. Razguliće me mediji)…. (Dodati nešto o jedinstvenoj i suverenoj Bosni i Hercegovini.) Eh sad, Srbi i Hrvati pokušavaju da unište ovu zemlju… (dodati kako smo se napatili u ratu). Ono što moram istaći jeste da ovu čestitku šaljem svima, ali građanima Općine Centar, svima, po 10 puta.”

Dragan Čović
“Nažalost za 2018. procjenjujem da će Hrvati biti još više ugroženi nego sada. Možda nam čak uzmu i jednu finansijsku instituciju. Možda bude čak troje Hrvata koji nisu zaposleni u državnim institucijama i firmama. (ubaciti nešto o Europi, vrijednostima, ljudska prava i ta sranja) 2017. godina je bila jako teška za hrvatski narod. Morali su da plate poreza više nego ikad prije – čak na 10% prometa. Možda preselimo Gospu iz Međugorja na Kosovo. Tamo sad lakše dogovaraju stvari.

Dušanka Majkić
“Sretno svima bilo, a pogotovo nama ugroženim srpskim parlamentarcima u muslimanskom Sarajevu. Iz tog razloga mislim da bi se plaće i beneficije trebale povećati upravo nama i da se otpremnina prima svaka tri mjeseca. Nema smisla da se mi ovako patimo, a da za taj rad nismo nagrađeni.”

Milorad Dodik
“Nemam ja šta čestitati ovu zapadnjačku novotariju. Mi u Republici Srpskoj ne priznajemo ovo i ne slavimo. Mi slavimo samo Srpsku novu godinu. Ovu slave samo lokalni izdajnici po stranim ambasadama. Mi nećemo učestvovati u tome.”

Ismir Jusko
“Svim građanima sretna nova godina. Obećavamo da ćemo otvoriti još 15 kilometara autoputa… 17 puta. Pa šta, nije to puno. Otprilike svakih 800, 900 metara da napravimo otvorenje. Ramiz je jutros zakasnio 18 sekundi na posao. Odbijte mu 10% od plate.”