Požari koji su zahvaliti region proteklih nekoliko dana još u potpunosti nisu ugašeni. Velike štete prouzročene požarom najviše su posljedica ostavile na prirodu, šume, biljke i rastinje, koje je znatno narušilo floru i faunu pojedinih područja.

Zbog negodovanja građana, vlasti su se obratile s utješnim porukama svim građanima, posebice onima u lokalitetu Čvrsnice i tog djela Hercegovine.

‘’Dragi građani, plakanje za šumama i prirodnim bogatstvima uništenim u požaru neće donijeti ništa. Čak će nam samo još više otežati. Trznite se u ovim teškim trenucima i pomozite svojoj državi kad ona neće vama. Idite, sadite, gasite, oplemenjujte zemlju ponovno, jer te šume koje su izgorile, svakako bi bile ilegalno posječene u talu s našim firmama i strankama.’’

U proglasu još stoji kako je izuzetno opasno sada kritički promišljati o ovoj situaciji i sagledavati moguće buduće posljedice. Najbolje što se može uraditi je ponovno se vratiti sekiraciji oko vitalnog nacionalnog interesa, nacionalnosti i religiji, te borbi za prevlast.

‘’Gledanje kritički nikome nije pomoglo. Nemojte tražiti krivce, razmišljati o tome kako se ovo moglo preventirati. Desilo se, pa šta. Idemo dalje. Istim putem ko i do sada. Pretjerano promišljanje i neke kritike na vlast neće mnogo donijeti. Molimo vas, urazumite se i budite ponovno Bošnjaci, Srbi i Hrvati. Tako ste najsigurniji. Kad ste samo građani, onda ste obični ljudi koje nema ko da štiti.’’

Poruke vlasti trenutno se dijele na društvenim mrežama masovno, a veliki televizijske kuće i drugi mediji ponavljaju ih svakih pola sata kako bi se situacija smirila i vratila na stabilno.