Političari u BiH, posebice ministri saobraćaja i komunikacija su ogorčeni rep scenom u BiH, ističući kako pojedini reperi koče napredak naše države.

Glavni na meti je Adnan Hamidović, popularniji kao Frenkie, tuzlanski reper koji već godinama ima okršaj s vlastima kroz svoje stihove.

Naime, Frenkie je u svojoj pjesmi objavljenoj davne 2005. godine, naziva ‘’Hajmo ih rušit’’, obećao svojim fanovima da će autoput u BiH biti gotovo kada on sinu za 18. rođendan kupi motor. Povod je ovo sve češće kritike na račun tuzlanskog repera, koji je, prema riječima vlasti, nedosljedan u svojim obećanjima i stihovima.

‘’Kad sinu kupim motor. Ni sina, ni motora, pa tako ni autoputa. Ako nije mogao to ispuniti, nije trebao ni obećavati.’’ kaže Adnan Terzić, v.d. direktor Autocesta Federacije.

‘’Čekamo već 12 godina i ništa se ne dešava. Moramo napredovati dalje, moramo ići europskim putem, ali Frenkie to očito ne želi. Njemu paše ovakva država da bi imao na šta pljuvati u svojim pjesmama.’’ dodaje Marin Jelčić, v.d. izvršni direktor za upravljanje i održavanje u Autocestama BiH.

Političari i svi ostali zaduženi za izgradnju autoputeva apeluju putem medija na Frenkija da što prije riješi svoje preduslove za izgradnju autoputa, inače će morati da ga odveze marica zbog političkog vica.