Crnogorska policija uhapsila je danas albanskog dilera V.N. (30), kod koga je pronašla blizu 150 kilograma skanka, i za kojeg smatra da sa crnogorskom opozicijom priprema pobjedu na izborima 2028. godine.

„Tom prilikom na licu mjesta izuzeto je šest džakova sa ukupno 150 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, tip skank, a koju je V.N. za razliku od drugih lica, zadržao kad je ugledao policijske službenike“, navodi se u saopštenju Uprave policije Crne Gore.

Prema informacijama crnogorskog MUP-a, osobe koje su sa V.N. prokrijumčarile skank iz Albanije u Crnu Goru, uspjele su da se udalje na teritoriju Albanije, dok je V.N. „pobjedonosno stajao pred policijom“.

Uputivši ovaj slučaj najvišim organima i centrima državne bezbjednosti Crne Gore, od prvog bezbjednjaka u državi MUP je dobio informaciju da se radi o licu koje sa crnogorskom opozicijom planira pobjedu na izborima 2028. godine.

„Na osnovu načina na koji je V.N. ostao stajati pred organima unutrašnje zaštite, te na osnovu drskog odnosa tokom privođenja, uz dosjee bliskih obavještajnih službi, možemo zaključiti da je riječ o albanskom državljaninu bliskom Demokratskoj fronti Crne Gore i drugim strankama srpske opozicije, koji Crnoj Gori nije htio ništa dobro“, navodi se u izjavi crnogorske službe državne bezbjednosti.

Naš društveni analitičar iz Podgorice, Miloje Vlasocić, smatra da je ovaj slučaj veoma simptomatičan, ali nimalo naivan.

„Ako vidimo da je crnogorska opozicija nudila sva mjesta Albancima i Bošnjacima u novoj Vladi, samo kako bi iz Vlade izbaci legitimne pobjednike izbora – Demokratsku partiju socijalista Milo Đukanović, ovaj slučaj upućuje nas i na neka druga razmišljanja. Možda osumnjičeni ne zna da opozicija nije obezbijedila skupštinsku većinu, ili vjeruje da jeste u tom monentu, a da mi nijesmo bili informisani. Ali svakako ostaje da se vidi kako bi on to ka diler moga nastavit da priprema crnogorsku opoziciju da preuzme vlast, i do kada će trajati ta dejstva“, zaključuje Vlasović.