Prvi saveznik Milorada Dodika, Aleksandar Vučić, poslao je prvu pošiljku vakcina Sputnik V isključivo za članove SNSD-a. Cilj je još jednom pokazati koji je pravi i jedini politički izbor Srba u Bosni i Hercegovini, barem kada je u pitanju život ili smrt.

“U prvoj pošiljci je stiglo oko 2000 vakcina, a ostalih 5000 očekujemo do kraja ove sedmice. Prvo ćemo vakcinisati sami vrh SNSD-a, naravno sa njihovim najužim članovima porodica, a zatim i lokalne odbornike. Važno je napomenuti da za simpatizere trenutno nemamo vakcine, ali to nije zbog toga da li imamo para ili ne, već da im damo do znanja da se trebaju aktivnije uključiti u rad stranke”, rekao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

SNSD broji daleko veći broj članova od broja vakcina koje su pristigle, a Dodik ističe da je to razlog da se građani zapitaju da li su do kraja u politici, i da li su uopšte na pravoj strani.

“Mislim da sam stanovnicima Republike Srpske dao dovoljno vremena i prostora da se igraju demokratije. Od danas toga više nema, ili ste do kraja sa nama, ili ćete biti osuđeni na propast. Ako hoćete da kmečite i pljujete vlast, izvolite nađite sebi vakcinu negdje van granica ove zemlje, mi vam je nećemo dati. Ovo također važi i za pasivne članove, potrebno je da se više angažujete oko rada stranke”, dodao je Dodik.

Za sve stanovnike Republike Srpske koji nisu članovi SNSD-a, Dodik poručuje da se odmah presele u Federaciju, jer u ovom entitetu nikada neće dobiti vakcinu, ukoliko ne budu njega podržavali.