Realizacija dugo očekivanog plana za izgradnju novog stambenog naselja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, konačno je ušla u zadnju etapu. Kamen temeljac koji je označio početak izgradnje naselja od čokolade na potoku od marmelade je početak novog života u našoj zemlji.

“Mi što obećamo to i ispunimo. Pričamo godinama o tome, sakupljali smo sredstva i pripremali teren kako bi bilo moguće započeti jednu ovakvu izgradnju. Nije to obično naselje, bili su potrebni uslovi koje do sada nismo imali. Sada kada smo u pripremnoj fazi sve završili, možemo s ponosom reći da naselje od čokolade s potokom od marmelade polako započinje svoj život”, rekao je Bakir Izetbegović, glavni inicijator ove ideje.

Naselje će se nalaziti na prostoru današnjeg Buća Potoka, i obuhvatat će nekoliko kvartova s preko 400 stambenih objekata.

“Trenutno vršimo rušenje svih objekata u ovom naselju, kako bi mogli omogućiti dovoljno prostora za ovaj revolucionarni čin. Jedan dio kuća je već započeo s izgradnjom, a počelo je i iskopavanje kanala za potok od marmelade. Svima ćemo porušiti kuće,a li će dobiti iste kao što su imali samo od čokolade, koje su zadnje čudno tehnike podobne za sve elementarne nepogode. Ova vlast je još jednom pokazala da stoji iza riječi koje izgovori, te da se ne igramo s našim narodom. Uvijek smo bili maksimalno realni i objektivni, kao i sada. Što se tiče investitora, većinski udio u izgradnji objekata pripao je kompanijama Išleri i Mak Zara, dok manjim dijelom učestvuju KRAŠ i Takovo. Po pitanju potoka, tu smo apsolutnu ovlast predali Agrokomercu, koji će redovno snabdijevati korito novim medom”, dodao je Izetbegović.

Prema trenutnim procjenama, naselje bi moglo biti gotovo do kraja 2058. godine, a vlast nije odgovorna za alternativni smještaj građana dok im se kuće ne izgrade. Stoga, strpite se još samo nekoliko decenija, i vaši zidovi će uvijek buditi sreću i blagostanje u vama.