Hrvatski saborski zastupnik Ivan Pernar, poznat po svojoj politici podrške i povećanja vidljivosti nemoćnih, marginaliziranih, ugroženih, skrajnutih i nezaštićenih, nastavlja davno utabanim stazama. Nakon serijala selfija i fotografisanja sa djecom, učenicima, studentima i ostalim pripadnicima ‘’ranjivih” kategorija odlučio je internacionalizovati svoju borbu. Kako saznajemo iz zvaničnih izvora bliskih pratiteljima Pernarove Fejzbuk stranice, do kraja mjeseca Pernar će posjetiti Beograd i selfijem pružiti podršku Tomislavu Nikoliću.

Da ne bi pobjegao iz teksta, dužni smo čitateljima predočiti cijeli kontekst. Naime, ovim činom Pernar ni u kom slučaju ne izražava podršku srpskom predsjedniku Nikoliću za nastavak mandata, u smislu da se iz hrvatske udobnosti želi miješati u srbijansko državno, političko ili društveno ustrojstvo.

“Bitno je da se istakne da Nikolića želim podržati kao čovjeka, i da mi uopće nije ni bitno što je bivši četnički vojvoda, i što se s njegovim znanjem desilo mnogo groznih stvari. Želim da pokažem da i on takav kakav je ima pravo na medijski prostor i podršku. Posebice je važno podržati ga kada mu dominantna vučićevska struja želi uništiti i posljednji tračak digniteta i integriteta. Ja sam uvijek bio tu za ljude u ovakvim situacijama, i to ću uraditi i ovaj put”, objasnio je Pernar u inboxu naše Facebook stranice, te podebljao sa DM na Twitter nalogu.