Saborski zastupnik Ivan Pernar podnio je inicijativu za legalizaciju kokaina u Hrvatskoj. Nakon prošle inicijative za legalizaciju marihuane za koju smatra da će pomoći u razveseljavanju hrvatskoga svekolikog puka, Pernar je u svrhu podizanja samopouzdanja Hrvata i Hrvatica svih uzrasta predložio legalizaciju kokaina, koji je poznat kao ”podizač samopouzdanja”.

”Istraživanja su pokazala da je kokain izuzetno bitan za razvoj ličnosti tinejdžera zato što oni sada koriste društvene mreže. Dokazano je da društvene mreže prate američke obavještajne službe, a Amerika podržava Izrael i svi patimo, masoni drže ovaj svijet, jebi se Stankoviću, HAARP. Eh, da, društvene mreže proizvode depresiju i anksioznost kod mladih ljudi i ova supstanca bi značajno doprinijela razvoju njihovog samopouzdanja jer je općepoznato da i debeli, ćelavi, srednjovječni, bijeli biznismen može da se osjeća kao Brad Pitt ako povuče dvije, tri lajne.” kaže Pernar

HDZ ne podržava ovu inicijativu jer smatra da bi popularizacijom kokaina on izgubio na svojoj elitističkoj vrijednosti, te da bi onda vodeći političari iz ove stranke morali da pređu na nešto skuplje ili egzotičnije, a znaju da je te stvari od hrvatskih svećenika teško ”riješiti”.

Ivan Pernar napustio je sabor nakon što mu nisu dali da na govornici demonstrira potez drevne vještine razvlačenja.