Program za obradu slika koji je star poput Grčke i SDA u vlasti, tokom predizborne kampanje u BiH skinut je i korišten više od milion puta. Kako nam iz ove tvrtke navode, Paint većinski koriste politički subjekti koji su dobili mnogo novca iz budžeta za svoju kampanju, te mogu priuštiti da plate malom od Enesa iz stranke da sastavi nešto u programu.

“Pa vidite, mi smo se zaista istinski i iskreno ove godine potrudili da nam plakati liče na one od prije dvije godine, jer volimo da budemo dosljedni. Iz tog razloga ako uporedite naše plakate s onima od prije dvije godine shvatit ćete da se malo ili nimalo razlikuju u dizajnu. Ove godine dizajn smo povjerili Enesovom sinu koji ide u treći srednje i koji se kompjuterima bavi od trećeg razreda osnovne škole. On zna i boje da spoji i taj Paint da upali i da te uljepša, ma čovjek sve zna da uradi, a platimo mu malo nešto za džeparac i eto šta, možda smo mu zagarantovali mjesto u općinskom vijeću kad bude dovoljno odrastao” – izjavio je PR Stranke Demokratske Akcije, Emir Apsolvent.

Iz SDP-a su nam potvrdili da oni nažalost ove godine nisu imali dovoljno sredstava da plate nekom od sinova članova SDP-a da uredi plakate, pa je plakate uređivao novinar Federalne televizije u slobodno vrijeme nakon posla.

“Pa vidite, mi smo svjesni koliko je bitno da naši plakati i promo materijali izgledaju profesionalno i poslovno, zbog toga smo odlučili da platimo osobi koja će nam u Preziju napraviti nekoliko fotkica. Nažalost mi više ne vjerujemo u Paint, ali smo veliki pobornici programa koji se koristi diljem svijeta za uređivanje fotografija” – izjavili su predstavnici Naše Stranke za Šatro.