Na prvom sjednici novoformirane Skupštine Kantona Sarajevo desio su se neočekivani sukob, koji evidentno najavljuju velike probleme. Naime, na početku sjednicu, gdje Ana Babić tradicionalno intonira himnu, Damir Nikšić je odlučio glasno dati do znanja o svom prisustvu u Skupštini.

“Damirov čin pokazuje da SDP želi naginjati vodu na svoj mlin. Krajnje je nekulturno da mi krade show u performansu koji traje minutu, i koji ja, kao predsjedavajuća, redovno plasiram javnosti. Onaj pokušaj tenora kojim me poklopio je možda i najbolja slika površnog rada ljevice koji možemo očekivati. Nespremno, neupjevano, neusuglašeni tonovi, najbolje pokazuju koliko je Damir Nikšić zapravo nespreman za politiku”, rekla je Ana Babić nakon sjednice.

Damir je kompletnu sjednicu prenosio live putem Facebooka, te svjesno i organizovano pripremio sabotažu intoniranja himne.

“Glas ljevice se konačno mora čuti glasno i jasno. Ja sam umjetnik koji koristi svaku priliku da kroz umjetnost iskaže svoje nezadovoljstvo. Kao eminentni slikar, pjevač, glumac, muzičar, Youtuber, kritičar i analitičar, pokazao sam da svaki pojedinac mora imati pravo glasa u Kantonu Sarajevo. Nije himna Anino privatno vlasništvo, pa da je samo ona smije intonirati. A to što kaže da sam falširao, pa iza mene je desetine nastupa u Maloj Pivnici kod Vlade i par iz City Pub-a, ko je ona da mi govori kako treba a kako ne. Mene je pratio bend Dine Merlina na svirkama, šta mi ona ima pričati. Idi bona umij se”, rekao je Nikšić.

Dino Konaković je nakon voice battlea poručio članovima skupštine, da pod hitno moraju nabaviti štimere koji će da stoje pored mikrofona, kako bi himna zvučala složno i ujednačeno.

(FOTO: N1)