Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik već dva mjeseca nije pred kamerama mizogino napao novinarku, sa ponosom su izjavili iz Kabineta predsjednika.

Dodik je poslednji put 28. Marta opsovao “glavu žensku” i “sjeme nezahvalno” mladoj novinarki K.B. na raskrsnici kod zgrade Vlade u Banja Luci koja ga je pitala zašto je sinu dao “državni kredit dovoljan za botanički vrt, a ne za šljivik”. Predsjednik je u to vrijeme započinjao tranziciju kao novom imidžu i nije znao da ga se snima, izjavili su iz Kabineta.

Neočekivanu promjenu imidža i izostanak mizoginih ispada u poslednje vrijeme objasnio je Dodikov lični publicista Radosav Pošalić : “Ono što predstoji 2018. su odlučujući izbori za Milorada. Na glasačka mjesta dolazi jedna osjetljivija publika i on želi da pokaže nježniju stranu. Ako uspije još jednom ostati ‘u fotelji’, gotovo sigurno će tamo i ostati dok ga se vilama ne skine.”

Pošalić je objelodanio i dio plana akcije za poboljšanje imidža predsjednika, prema kome će Dodik smanjiti broj fotografija za šatorskom sofrom i nenajavljenih pjevačkih nastupa. Pored toga, prvi čovjek SNSD-a će morati biti viđen u dva muzeja ili galerije (koji nemaju veze sa ratom) godišnje, a planirano je i da se Milorad Dodik aktivno priključi Twitteru i Facebooku.