Stepen apsolutne demokratije i slobode iz godine u godinu poprima veće dimenzije. Da pravo glasa imaju svi, pokazuje i činjenica da je CIK dobio informaciju da će ove godine preko 100 000 naših pokojnih sugrađana izaći na izbore, zaista govori o ozbiljnosti ovogodišnjeg političkog takmičenja.

“Njih malo više od 100 000 hiljada putem sredstava međusvjetovnih komunikacija je potvrdilo svoj dolazak na izbore. Ogorčeni su činjenicom da toliki broj mladih ljudi ne glasa, te su odlučili da ne mogu mirno ležati prekrštenih ruku i gledati kako zemlja propada. Zaista smo im zahvalni i sretni što će podržati ovogodišnje izbore”, rekla je za naš portal Senada Listić, članica izborne komisije.

Putem međusvjetovnih komunikacionih sredstava informisanja, a pod monitoringom stručnog kadra kako popova tako hodža, stupili smo u kontakt s nekoliko pokojnika. Ramo Mezar leži na Vlakovu od 1997. godine, i kaže da je ogorčen na stanje u zemlji.

“Stanje u zemlji je katastrofa, al apsolutna. Nema svijetla, crva na sve strane, zemlja suha, mezare ne održavaju kako treba. Ova vlast je apsolutni haos i treba napraviti neke promjene u zemlji. Pa bilo je bolje nakon rata kad sam umro nego danas. A mogu tek zamisliti kako je na zemlji, kad je unutra haos. To mora da se mijenja iz korijena! I ogorčen sam na mlade ljude što ne izlaze na izbore, nemaju mozga, ne razmišljaju za svoju budućnost. Nek znaju da će i oni jednog dana leći ovdje i da će se naći u istoj situaciji. Bolje bi im bilo da sad krenu s promjenama. Pitat će vas smrt gdje vam je bio život” poručuje Ramo s Vlakova, sektor M7, parcela 32.

Naši pokojnici su još naglasili da je ovo presudna godina, te da svi treba da shvatimo situaciju krajnje ozbiljno.