Nakon navale lajkova na objave fejsbuk stranice Raja s biroa, u kojima je glavni akter Željko Komšić, Demokratska Fronta se odlučila na redizajn kampanje za predstojeće izbore.

“Nikada nije rano da se počnemo spremati za izbore, a ovo je jedan lijep val popularnosti koji zaista treba iskoristiti” – poručuju iz te stranke. Zato su odlučili svoj trenutni slogan, “Za život kakav želiš”, zamijeniti sa “Ma hajte molim vas”. Na ovaj način se nadaju privući novo izborno tijelo, sastavljeno od ljudi koji inače radije biraju da sjede kući na Fejsbuku nego da izađu na izbore.

“Radujemo se ovoj svježoj promjeni i mislimo da dobro reflektuje kako stanje u državi, tako i politike za koje se zalažemo. Ovdje je sve malo blesavo i zato je najbolje nastupiti na ovaj način. Kada kažete ma hajte molim vas, dobijate dozu ozbiljnosti i autoriteta koja je potrebna u nekoj nadrealnoj situaciji. U isto vrijeme pokazujete da ste shvatili šta vaš sugovornik želi, ali da jednostavno ne mislite da je to dobro rješenje, da ga čak smatrate blago idiotskim i da imate alternativu. Također, ma hajte molim vas ne pokazuje da ste je spremni ponuditi, već da samo shvatate da su prijedlozi koji već postoje naprosto neozbiljni.” – oglasila se PR služba te stranke.

“Vidjet ćete. Svi će opet imati neke jeftine, blago ili jako nacionalističke slogane, a ovim udaramo nezamislivu kontru. Bit će i presmiješno i preozbiljno u isto vrijeme, samo zamislite postere po gradu” – prokomentarisala je za naš portal jedna od pratiteljki grupe Raja s biroa.