Salko Sokolović, Senad Šepić i Sadik Ahmetović, zastupnici i od nedavno bivši članovi SDA, osnovali su novi klub u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Kako je navedeno “Nezavisni blok”, čiji je Sokolović predsjednik a Ahmetović zamjenik predsjednika, će braniti interese naroda a prije svakog glasanja će “klanjat istihare kako bi dobili savjet od Boga i Alije”.

“Izgubio se stari žar u SDA, nije to više to. Nema ideala. Sada svi samo hoće funkcije.” rekao je Sokolović.

Podsjećamo, četiri zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, gore pomenuta trojica i Šemsudin Mehmedović, glasali su protiv stranačke direktive iz SDA na glasanju oko Zakona o akcizama.

Senad Šepić je naglasio kako je njegovo izbacivanje iz stranke bio definitivni dokaz da današnja SDA više ne stoji u interesu običnog Bošnjaka: “Ja tek od kako sam na visokoj funkciji zaista razmišljam o pravim vrijednostima. Htjeli smo mi izvesti reformu u SDA, ali ne možeš. Mi ćemo nastaviti živjeti vrijednosti Alije Izetbegovića i Maneta Tihića.”

Zastupnici su pozvali sve svoje kolege koje imaju želju da se pridruže njihovom klubu, pod uslovom da znaju vršiti sve obaveze jednog muslimana.

Još uvijek nije sasvim jasno da li će se i Šemsudin Mehmetović priključiti Nezavisnom bloku.