Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je, povodom 1. maja/svibnja – Međunarodnog praznika rada, u ime Vlade FBiH i svoje lično, građanima Bosne i Hercegovine uputio čestitku.

Uz iskrene želje za dobar provod Fadil je građanima poželio i da gledaju u budućnost s uvjerenjem da će slijedeći 1. Maj donijeti još više razloga za zadovoljstvo.

‘’Gledajte naprijed i nadajte se boljem, kako bi lakše prebrodili ovo što vam radimo iz dana u dan. Sve dok gledate u budućnost nećete moći vidjeti šta vam radimo danas. Gledanje u budućnost je ključ za oporavak BiH ekonomije i terapiju našeg društva.’’ stoji u službenom dopisu Vlade FBiH

Fadil je u čestitki pozvao građane da ne budu rastrošni za prvi maj kako ne bi oštetili BiH ekonomiju koja je svakako u krizi.

‘’Molim vas da se držite skromnih proslava. Ćevapi i sudžukice su okej, ali trošiti na janjce, svinjčad i druge velike životinje nije isplativo ni nama ni vama. Kasnije ćete se opet uvaliti u dugove i kriviti vlasti za nedostatak para. Ako možete ispoštovati utoliko molbu svojih vlasti i vaše Vlade, svi bi nam bilo bolje.’’ istaknuo je Fadil.