U noći sa subote na nedjelju, 17.06.2017. godine, blizu zgrade Predsjedništva u Mostaru tučom maloljetnika službeno je otpočela predizborna kampanja za HDZ i SDA. Ovo je peta po redu zajednička kampanja HDZ-a i SDA-a u Mostaru koja koristi iste metode promocije, uspješno kao i u posljednjih 20 godina.

‘’Izuzetno smo zadovoljni što je tuča tako dobro prošla. Djeca su bila plaćena od obje strane da se dobro izmarišu, prašina se digla, grad je pričao o tome i kao što vidite naša imena su već i svim medijima.’’ kažu iz zajedničkog press tima HDZ i SDA.

Učesnik tuče kaže kako je i on zadovoljan urađenim poslom i nada se kako će i za dvije godine ponovno dobiti priliku učestvovati u ovoj velikoj kampanji. ‘’Drago mi je kad me pozovu iz HDZ-a da se bijem sa balijama. Mislim, ja znam sve te momke, mi se svakako marišemo stalno, al je dobro kad nas netko plati za to i kad je cilj plemenit, zadržavanje Mostara u ovom stanju u kojemu jeste. Da se ne lažemo, mi smo svjesni šta radimo, al bolje stoja ovako, nego nikako pare.’’ kaže Mate iz tima za Predizborne Tuče HDZ-a.

Mustafa je učesnik s ‘one strane’ i također se godinama bavi PR-om kroz nasilne aktivnosti. ‘’Niko ne diže buke kao mi. Nedavno smo bili na seminaru za PR kod najvećih svjetskih stučnjaka i oni su pohvalili naše zalaganje, ideje i trud u ovoj profesiji i čak su nam rekli kako mijenjamo stanje PR-a ovim metodama. Ja volim da s ustašama razmjenim koju šaku, bocu, zub. Dobri su oni, ali eto, moramo ovako živjeti jer drugačije ni bi imalo smisla ovo sve.’’

Na tuči nije bilo ozbiljno ozlijeđenih, nitko nije uhapšen niti priveden iako je policija reagirala na vrijeme.

‘’Trudimo se da najmodernijim metodama držimo naše glasače na našoj strani. Upravo zato jer ih cijenimo. Znamo da će ovo najbolje promovirati stranku, kad platimo ovoj djeci da se malo išaketaju. To je dobro i za jedne i za druge, po automatizmu. Drago nam je što su naši glasači prerasli tu glupu priču o kritičkom razmišljanju i ne padaju na takve vrste promocije političkih aktivnosti. To nama dalje omogućava da nemamo nikakav politički program, da se ne zalažemo ni za kakva prava, da selektivno biramo kome i kako pomažemo, ali da i dalje ostajemo na vlasti, samo zbog naše etnicije.’’ dodaju iz zajedničkog ureda SDA-HDZ Mostar.