Nenad Čanak, predsjednički kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) na predsjedničkim izborima koji se održavaju danas, 2. aprila, u Srbiji izjavio je da je zbog pritiska na poslu morao glasati za Aleksandra Vučića.

Incident se desio na biračkom mjestu broj 14 u Novom Sadu, gdje je Čanak registrovan kao glasač.

Kako navode izvori bliski Čanku, narodnom poslaniku i predsjedniku LSV-a od osnivanja 1990., ovaj je zbog pritiska na radnom mjestu, tj. u Parlamentarnoj skupštini Srbije, morao telefonom fotografisati glasački listić na kom je zaokružio Vučićevo ime, kako bi istu pokazao ucjenjivačima. Čanak nije htio otkriti ko mu je naredio da ovo uradi, niti je fotografiju pokazao novinarima.

Ova neviđena besmislica, gdje jedan kandidat glasa u korist drugoga, posljedica je “naprednjačkog monopola na radna mjesta”, izjavili su iz Čankovog štaba.

“Tako reći, postavili su mi ponudu koju ne mogu da odbijem. O ovome mi je ovisila budućnost zaposlenja i školovanje djece. Čitav Parlament je pod uticajem premijera, sve nas ima u šaci!” rekao je vidno potreseni Nenad Čanak u kratkom obraćanju okupljenim medijima nakon svoje posjete glasačkom mjestu, prenosi SRNA.