Velika se prašina digla nakon što je Predrag Kojović podnio ostavku na mjestu predsjednika Naše stranke. Mnogi nagađaju ko bi mogao biti njegov nasljednik ili nasljednica. Međutim, mnoge je šokirala današnja obavijest na službenoj Facebook stranici Naše stranke. Tamo se navodi da će novi predsjednik Naše stranke biti odabran putem slučajnog odabira, što znači da nema favorita, te da svako ima podjednake šanse da zauzme ovo mjesto.

“Mi smo poznati po tome da smo digitalna stranka, koristimo puno društvene mreže i volimo tehnologiju općenito. Odlučili smo da izbori za novog predsjednika Naše stranke ne idu uobičajenom tokom, nego na naš digitalni način. Mi ćemo izabrati jednu od stranica za slučajno odabir i tu unijeti imena svih prijavljenih i onaj koji bude imao najviše sreće biti će novi predsjednik Naše stranke”, rekao je Predrag Kojović, odlazeći predsjednik Naše stranke.

Kako mediji saznaju konkurencija je velike, već ima mnogo prijavljenih za ovaj izbor tako da su šanse da neko od favorita zauzme ovu poziciju veoma male. Mnogi stručnjaci iz svijeta politike misle da ovo nije baš najbolji put za izbor novog predsjednika.

“Ja da vam iskreno kaže nikako ne podržavam ovu odluku. Mislio sam da nema dilema da ću novi predsjednik Naše stranke biti ja, ali izgleda da nije tako. Nakon ovog ozbiljno razmišljam da napustim Našu stranku i postanem nezavisni kandidat jer je to sad jako popularno. Sa druge strane kontam možda me sreća posluži pa ja ipak budem odabran”, rekao je Edin Forto, član Naše stranke.