NASA je poslala svoj najnoviji rover da istraži planetu Mars. Ova, nekoliko milijardi skupa investicija se isplatila, ako ni za koga, onda za građane sarajevskih općina koje su promijenile dosadašnje načelnike.

Naime, dok je NASA-in rover lutao po Marsu, tražeći vodu i pokušavajući da dostavi informacije o potencijalnom odlasku ljudi na Mars, možda čak i životu tamo, pronašao je ekipu novoizabranih sarajevskih načelnika koji su obećali promjene.

Kako saznajemo, oni su roveru objasnili šta rade na ovoj planeti i zašto se još nisu pojavili nigdje, te zašto još uvijek nema nikakve aktivnosti s njihove strane.

“Evo mi se ovdje zagrijavamo. Radimo visinske pripreme za jedno press konferenciju i za tri izmjene u općinama koje planiramo napraviti. Morate shvatiti da nije lako. Novi smo u ovom poslu. To sve što smo obećavali i pričali se zasnivalo na nekoj moralnosti i etičnosti posla, te tome da ćemo raditi posao malo drugačije nego što su ga radili naši prethodnici. Ono, mi ne krademo kao što su oni krali, ali nemojte sada očekivati da ćemo mi baš odmah neke ozbiljne promjene napraviti. Moramo se uhodati. Pa niste ni vi svoje poslove odmah naučili raditi. I vama je sigurno trebalo pet, šest godina da malo uđete u fazon. Tako da, molimo za razumijevanje”, rekao je Hasan Tanović, ljekar i uzdanica Novog Sarajeva.

Nakon Hasana Tanovića, na red do rovera je došao Srđan Mandić koji je zahvalio glasačima što su pokazali da Srbin u Sarajevu može biti načelnik, da se ne gleda ko je koje vjere i nacije i da mu je lijepo na novom poslu. Ipak, pošto je Sarajevo na visoku gledu, da će morati odraditi visinske pripreme prije bilo kakvih aktivnosti.

Nermin Muzur je išao da podšiša bradu i da se uslika za Instagram.