Servisne informacije iz sitnijeg ali dinamitnijeg bh. entiteta koji nije treći

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović obećao je danas da će najviša zakonodavna institucija u RS za rasprave o IRB-u, Željeznicama, vanjskom i unutrašnjem dugu, novom krilu banjalučke bolnice, aerodromu u Trebinju imati kvorum najvjerovatnije do septembra. Čubrilović je istakao da ovom izjava u datom momentu ni na koji način ne želi da prikrije to što prosvjeta, kultura, zdravstvo i policija još uvijek nisu dobili plate ili što stipendije i penzije kasne. Naime, prema Čubriloviću, ova izjava proističe iz želje da se radi transparentnije.

“Čitajući izvještaj Transparency Internationala i Centra civilnih inicijativa za 2016. godinu utvrdili smo da i nismo baš najtransparentnije radili, iako se naše sjednice prenose na RTRS plus. Iz tog razloga, danas saopštavam da smo se dogovorili da ćemo za raspravu o gorućim pitanjima koja se ne mogu izbjegavati kvorum imati do kraja septembra. Ta će pitanja doći na raspravu, i rješenja će se usvojiti. Nema nikakvog razloga za brigu. Niste valjda nasjeli na priču kako amerikanci preko moje stranke žele da ruše Dodika, pa da zbog toga sad nešto izigravamo”,  rekao je Čubrilović za Šatro.

Pritom, Čubrilović je zamolio da ga nipošto ne pitamo šta ćemo s transparentnošću rada Vlade i Predsjednika, što mi nismo ni učinili.