Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je danas napravilo istragu o aferi “Kraljica trotoara”, u kojoj je glavna akterka direktorica Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu, Sebija Izetbegović. Naime, istraga i vještačenje su pokazali da je trotoar skrivio prekršaj postojanja na mjestu gdje se planira parkirati prva dama u Bošnjaka, Sebija Izetbegović.

“Ovaj trotoar se nalazio ovdje kada je najutjecajnija osoba u državi htjela da se parkira tu i da obavi šoping. Nažalost, mi nismo mogli spriječiti ovu aktivnost trotoara, jer nismo imali informacije da će sultanija dolaziti taj dan. Da smo znali, obezbijedili bismo siguran parking u saradnji s Autocestama Federacije BiH i podigli trotoar na vrijeme. Ovim putem se izvinjavamo gospođi Izetbegović i obećavamo da ćemo uraditi sve što je u našoj moći da se trotoar najoštrije kazni, mada to ne zavisi samo od nas. Nadamo se da će Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo. Bitno je istaći da smo kriminalističkom obradom došli do nepobitnih dokaza da se trotoar zaista nalazio na tom mjestu i da se, čak i kad je vidio da se gospođa planira parkirati baš na tom mjestu, nije pomjerio. To govore svi video i foto materijali do kojih smo došli. Sada čekamo ispitivanje trotoara, samo da vidimo koliko je dugo planirao da izvrši ovaj prekršaj”, kaže komesar MUP-a Kantona Sarajevo, Nusret Selimović.

Ako se utvrdi da ima osnovana sumnja da tužilaštvo preuzme ovaj slučaj, Sebija Izetbegović se nada da ono neće otići na nivo Tužilaštva BiH, te da se njime neće baviti Dubravko Čampara.